Tilbage til forsiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mosaik der forestiller Bebudelsen.  Santa Maria degli Angeli i  Assisi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I denne kronik fra Kristeligt Dagblad år 2008 beskriver jeg pater Pios liv og åndelige udvikling, ligesom jeg beskriver nogle af de mirakler, der tilskrives ham.

Jeg har været fagredaktør på Kristeligt Dagblads hjemmeside kristendom.dk hvor jeg har skrevet en række artikler om centrale katolske emner som for eksempel den katolske kirkes syn på helvede, skærsild, himmel, engle og djævelen. Endvidere har jeg skrevet en artikelserie om de katolske ordner. Disse artikler er alle nøgtern formidling af den katolske kirkes syn på disse emner. Mine artikler kan læses her. Man skal skrive mit navn i det søgefelt der fremkommer, når man klikker.

I denne artikel fra kristendom.dk år 2011 beskriver jeg Clara af Assisis liv og mystik, og jeg prøver at se hende som legemliggørelsen af de fattige, Jesus saligpriser.

I denne artikel fra kristendom.dk år 2009 beskriver jeg den katolske fastetid, der indledes askeonsdag og afsluttes 40 dage senere i forbindelse med påsken.

I denne artikel fra Kristendom,dk år 2012 beskriver jeg Edith Stein, der var nonne og mystiker med jødiske rødder. Hun blev katolik og karmeliternonne og døde i Auschwitz, og hun er et eksempel på kærlighed og forsoning midt i en hadefuld tid.