Tilbage til forsiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mosaik der forestiller Bebudelsen.  Santa Maria degli Angeli i  Assisi

 

 

 

 

 

 

 

 

  

I Katolsk Orientering har jeg skrevet en artikel om broder Marie-Eugène og den lægmandsbevægelse han grundlagde og som har spredt sig ud over hele verden. Artiklen hedder At udstråle Guds kærlighed i en gudløs verden. Artiklen kan læses her på side 12.

I denne artikel fra Katolsk Orientering har jeg sammenlignet den omvendelsesnat som Pascal gennemlevede med den omvendelsesnat som den nulevende franske forfatter Eric-Emmanuel Schmitt har oplevet. De kalder begge denne nat for Ildnatten. Artiklen hedder At erfare Guds kærlighed i den yderste nød. Artiklen kan læses her på side 16. 

I Katolsk Orientering har jeg skrevet artiklen Er helgener fejlfrie mennesker? Artiklen kan læses her på side 16.

I denne artikel fra Kristendom,dk år 2012 beskriver jeg Edith Stein, der var nonne og mystiker med jødiske rødder. Hun blev katolik og karmeliternonne og døde i Auschwitz, og hun er et eksempel på kærlighed og forsoning midt i en hadefuld tid.

I denne kronik fra Kristeligt Dagblad år 2008 beskriver jeg pater Pios liv og åndelige udvikling, ligesom jeg beskriver nogle af de mirakler, der tilskrives ham.

Jeg har været fagredaktør på Kristeligt Dagblads hjemmeside kristendom.dk hvor jeg har skrevet en række artikler om centrale katolske emner som for eksempel den katolske kirkes syn på helvede, skærsild, himmel, engle og djævelen. Endvidere har jeg skrevet en artikelserie om de katolske ordner. Disse artikler er alle nøgtern formidling af den katolske kirkes syn på disse emner. En oversigt for mine artikler kan findes  her.

I denne artikel fra kristendom.dk år 2011 beskriver jeg Clara af Assisis liv og mystik, og jeg prøver at se hende som legemliggørelsen af de fattige, Jesus saligpriser.

I denne artikel fra kristendom.dk år 2009 beskriver jeg den katolske fastetid, der indledes askeonsdag og afsluttes 40 dage senere i forbindelse med påsken.