Denne biografi udkom i begyndelsen af 2012 og handler om den jødiske konvertit og karmeliternonne Edith Stein (1891-1942), der døde i Auschwitz.

Edith Stein gennemlevede mange af de temaer, der optager mennesker i dag. Men det vigtigste tema var hendes søgen efter en dybere mening med tilværelsen, og i biografien følger jeg Edith gennem de forskellige faser, som hun gennemlevede, og jeg prøver at forstå de valg, hun tog.

Jeg beskriver Ediths opvækst i en jødisk familie, og hvorledes hun, på trods af kærligheden til sine jødiske rødder, blev ateist og søgte en dybere forståelse af livet ved at studere filosofi. Hun blev doktor i filosofi, men nægtet akademisk løbebane, fordi hun var kvinde. Efter en periode i dyb åndelig krise konverterede hun til den katolske tro, hvorefter hun underviste på et pædagogisk universitet for kvinder, hvor hun udviklede sine feministiske tanker. Imidlertid blev hun afskediget på grund af de anti-jødiske love.

I Biblioteksudtalelsen står: Bogen er primært for religiøst søgende personer, men den giver også indblik i  en tid, hvor det at være jøde og kvinde var diskriminerende.... Portrættet af den mangesidede kvindeskikkelse har fokus på Edith Steins søgen efter mening, hvilket førte hende til karmeliterordenen. Hun er ikke kendt i større kredse i Danmark, men bogen vil kunne formidles til søgende personer.

Edith Stein er i år 2015 udkommet som e bog i let revideret udgave. Den kan købes i internetboghandlerne, ligesom den kan lånes på biblioteket via eReolen.

Forhandler

Tryk på link

Gyldig

Saxo

6-12-2020

Bogmystik

6-12-2020

ebog

6-12-2020

Plusbog

6-12-2020

Edith oplevede således, at blive diskrimineret, både fordi hun var kvinde, og fordi hun var jøde. Men hun blev ikke bitter. Hun indså senere, at disse to negative oplevelser førte hende til karmeliterordenen, hvor hun hørte hjemme, og hvor hendes sjæl blomstrede. Her levede hun i bøn og meditation, indtil hun blev afhentet af nazisterne og ført til Auschwitz, hvor hun døde. Af Ediths åndelige testamente fremgår det, at hun forenede sine lidelser og sin martyrdød i Auschwitz med den korsfæstede Kristus og hans forsonende lidelser for alle mennesker, og derfor kan hun opfattes som et moderne eksempel på Kristi efterfølgelse. Hun er under alle omstændigheder et eksempel på kærlighed og forsoning midt i en hadefuld tid.

I Udfordringen står: Jeg har været meget glad for at læse denne lille bog og derigennem lære hende [Edith Stein] at kende. Jeg kan varmt anbefale bogen.

Klik her for at læse min artikel om Edith Stein fra Kristendom.dk år 2012