Jeg har skrevet en biografi om Bernadette af Lourdes (1844-1879) som er udkommet på forlaget Eksistensen i 2016.


Bernadette fik 18 visioner af Jomfru Maria ved grotten i Lourdes. Hendes møde med Jomfru Maria har været af stor betydning for kristne og pilgrimme verden over, der efterfølgende har valfartet til stedet.


I bogen følger jeg Bernadette fra den fattige barndom i Lourdes og de 18 visioner, hun fik som 14-årig, over det personlige og retlige efterspil og til hendes voksne liv som nonne og sygeplejerske i Nevers. Til slut omtaler jeg hendes sygdom og død samt den virkningshistorie hendes liv og visioner har haft.


I bogen skriver jeg konkluderende om Bernadettes enkle åndelige vej: ”Hun [Bernadette] havde en naturlig evne til at lytte til Gud, og det var ikke kun de ord, hun hørte i visionerne, der gav hende denne evne: hendes liv og handlinger var rodfæstede i åbenhed overfor Gud. Derfor praktiserede hun heller ikke budskaberne fra Lourdes som en lov, der skulle overholdes, men som kærlighed der skulle praktiseres.”


Bogen kan lånes på biblioteket.
Denne statue af Jomfru Maria står i klosterhaven i Nevers. Bernadette gik ofte hen til denne statue for at bede.

La Chapelle de Saint Joseph, hvor Bernadettes legeme blev begravet i 1879. Men siden august 1925 har Bernadettes legeme befundet sig i et relikvieskrin i et kapel, der ligger i tilknytning til klosterkirken i Nevers.

Bernadettes relikvieskrin i klosterkirken i Nevers (foto: Marina Genger).

Kristenligt Dagblad, 27.12.2016:

Anmeldelser:


Kirsten Krog, Katolsk Orientering skriver om bogen:Med bogen ”Bernadette af Lourdes” har Lissie Lundh skrevet en fin, afbalanceret og gribende indføring i Bernadettes liv, visioner og spiritualitet.
Bibliotekerne skriver i lektørudtalelsen:


Forfatteren portrætterer Bernadette af Lourdes både dokumentarisk og åndshistorisk. En velskrevet fremstilling af en helgeninde fra fødsel til hendes død i en alder af kun 35 år.Fra Udfordringen, ugen 5, 2017:

Fra Præsteforeningens Blad: